KAPELY:
E!E
/ Punk Rock´n´roll / CZ /

Kapela E!E vznikla už roce 1987 v Příbrami a již v roce 1988 kapele vyšla první nahrávka tehdy ještě na kazetě. Nahrávka nese název Obyčejní poserové jako parodie na album Obyčejní hrdinové kapely HNF.

E!E hraje melodický punk-rock a rock ´n´ roll. Výhradně české texty kapely Odrážejí a trefně glosují především aktuální společenské dění. Významnou složkou repertoáru kapely jsou také cover verze notoricky známých hitů, které jsou vždy opatřeny českým textem. Známé jsou například cover písně "Chodím po Brodwayi" (skladba Číro), píseň Král a Klaun Karla Kryla (v podání E!E je to skladba O Králi) či hit kapely The Clash "Should I Stay Or Should I Go". Mezi největší hity kapely patří písně Poslouchej, Pogo, Humusák, Kufříček, Hovno nebo Nasraná.

 

E!E se na Festu PoD PaRoU objevili už mnohokrát a objeví se i v roce 2016. Jejich koncert patří ke standardně skvělým vystoupením plným energie a dobré zábavy.

 

Bohužel na sklonku roku 2013, dne 15. prosince, zemřel po těžké nemoci kytarista, velmi výrazná osobnost kapely a jediný původní základající člen E!E Petr "Bakča" Bakalerov.

 

Členové

Bořivoj Řehoř - zpěv,

Petr Stawarz - kytara, zpěv,

Petr Mottl -basa,

Roman Vojtíšek - bicí.

 

Diskografie

Obyčejní poserové (1988)
0001 (1992)
Poslouchej (1993)
Mrtvák (1995)
Deska (1996)
Děláme co můžeme (1998)
Dvacet pe!ecek (2000)
Rock Kafe (2003)
Lepší už to nebude (2006)
2012 (2012)

 

 

 

© designed by Jakub Jelínek, programed by Jakub Pavlék
Návštěvníků: 5035384 | Online: 9