NOVINKY / Resistance 77 vystoupí na PoD PaRoU 2013:

Čerstvě v novém roce potvrzujeme další střípek programu Festu PoD PaRoU 2013. Tentokrát jde o kapelu Resistance 77.

Kapela z Velké Británie, založená v roce 1979, svým názvem jasně vyjadřuje stylovou příslušnost k punku ´77. První koncert odehráli v roce 1980 a po několika kompilacích vydala kapela v roce 1984 své první studiové album s názvem Thoroughbred Men. Ačkoli kapela absolvovala řadu vyprodaných koncertů a její popularita stoupala, neminula ji celá řada personálních změn a tak kromě singlů a reedicí si fanoušci na plnohodnotné studiové album museli počkat až do roku 2001. Tehdy kapela vydala CD s názvem Retaliate First. Pak už se studiová produktivita kapely dostala do obrátek a výsledkem je celá řada skvělých alb, jejichž počet nyní dosahuje sedmi.



Tato britská čtvěřice se kromě zmíněného stylu ´77 také jednoznačně hlásí k odkazu klasického Oi. Pro kapelu je tak typická melodičnost se silnými zpěvně postavenými refrény, které si spolu s charizmatickým zpěvákem Ianem Oddy Hodsonem z plných plic a s chutí zazpíváte. Zkušeně a s přehledem zahranými zpěvnými skladbami se snadno necháte strhnout do rytmu veselého poga.

Členové
Ian 'Oddy' Hodson - zpěv,
Kieron Egan - basa,
Ellis Waring - kytara,
Sam Brown - bicí.

Diskografie
Thoroughbred Men (LP - 1984)
Retaliate First (CD - 2001)
Long Time Dead (CD - 2004)
Song for a Nanny State (CD - 2006)
Far Away (CD - 2007)
The Spirit Of St George (CD - 2009)
Survival of the Richest (CD - 2010)


Videoukázky


01.02.2013 22:08 | Autor: Jarid | Shlédnuto: 7240x
KANÁLY:
ODBĚR NOVINEK:

 
 
© designed by Jakub Jelínek, programed by Jakub Pavlék
Návštěvníků: 8618746 | Online: 4