NOVINKY / Galerie hvězd FPP 2010: DRITTE WAHL:

Základní info:
Německá punková kapela, která vznikla v roce 1988. Po různých personálních proměnách se kapela bez přestávky udržela v činnosti až do dneška. Složité období bylo pro kapelu zejména v roce 2005, kdy zemřel zakládající člen, baskytarista a autor Busch'n. Nahradil jej Stefan z kapely Crushing Caspars, který zůstal v kapele dodnes. Ve své tvorbě se kapela od počátku věnuje převážně politicky laděným tematům. Typické jsou pro ně velmi přímé a ostré texty, což je zajímavé mj. i v kontextu s tím, že kapela pochází z bývalé východní části Německa.

Členové:
Gunnar Schröder - kytara, zpěv
Stefan - basa, zpěv
Jörn „Krel“ Schröder - bicí

Web: www.dritte-wahl.de

Ukázky:

 

Diskografie:
1992: Fasching in Bonn, CD/LP
1994: Auge um Auge, CD/LP
1995: 6 Track Split (mit den Dödelhaien, CD/10“ Vinyl
1996: Nimm drei, CD/LP
1998: Strahlen, CD/LP
1998: Hallo Erde, 7“ Vinyl
1999: Delikat, CD/LP
2000: Heimspiel, EP
2001: Und jetzt?, MCD/10"
2001: Halt mich fest, CD/LP
2002: Roggen Roll, CD/LP
2003: Meer Roggen Roll, CD
2003: Die sonderbare Tape-CD, CD
2004: Tooth for tooth, CD/LP
2005: Fortschritt, CD/LP
2006: Drei Live DVD
2007: Singles, CD
2008: 20 Jahre Dritte Wahl, DVD
2009: 20 Jahre 20 Songs, CD

05.02.2010 11:02 | Autor: Jarid | Shlédnuto: 4124x
KANÁLY:
ODBĚR NOVINEK:
 
 
© designed by Jakub Jelínek, programed by Jakub Pavlék
Návštěvníků: 5042786 | Online: 3