NOVINKY / Galerie hvězd FPP 2011: STREET DOGS:

Punková formace z Bostonu, Massachusetts. Tuhle partičku má na svědomí především Mike McColgan, sólový zpěvák Dropkick Murphys. Mike v roce 1998 opustil Dropkick Murphys, aby si splnil svůj letitý sen stát se hasičem v legendárním sboru Bostonských hasičů (Boston Fire Department). Ale v roce 2002 zjistil, že už nechce dál stát opodál punkové scény a dal dohromady Street Dogs.

Hned v témže roce podepsali smlouvu s vydavatelstvím CrossCheck Records na první album Savin Hill. Další album Back To The World na sebe nenechalo dlouho čekat a jeho úspěch a následné turné po USA, Evropě a Japonsku tuhle partičku velmi proslavilo. Následovala další alba a koncerty po celém světě.

Skvělá energicky melodická show, podpořená osobitým projevem Mika McColgana s charakteristickou čapkou na hlavě, vás nenechá na pochybách, že se jedná o jednu z nejvýraznějších street punkrockových kapel současnosti. V poslední době na svých koncertech Mike propaguje humanitární oragnizaci Oxfam America, která po celém světě bojuje s chudobou a hladem. Sestava se kromě zakladatele Mika s léty měnila, ale zajímavostí a čerstvou novinkou tohoto roku je nový člen Matt na perkuse.

K nám na Fest PoD PaRoU zavítají Street Dogs v rámci velkého turné společně s The Mahones, které u nás také uvidíte a o nichž bude některý z dalších dílů galerie hvězd.

Členové:
Mike McColgan – zpěv (2002 – )
Johnny Rioux – basa (2003 – )
Marcus Hollar – sólová kytara guitar (2004 – )
Tobe Bean III – doprovodná kytara (2004 – )
Paul Rucker – bicí (2007 – )
Matt Donahue – perkuse (2011 – )

Diskografie:
Savin Hill (2003)
Back to the World (2005)
Fading American Dream (2006)
State of Grace (2008)
Street Dogs (2010)

Web: http://www.street-dogs.com

Ukázky:



05.12.2011 08:17 | Autor: Jarid | Shlédnuto: 7368x
KANÁLY:
ODBĚR NOVINEK:

 
 
© designed by Jakub Jelínek, programed by Jakub Pavlék
Návštěvníků: 8590921 | Online: 2