NOVINKY / Galerie hvězd FPP 2011: MAD SIN:

Velmi zajímavá německá formace Mad Sin založil v roce 1987 zpěvák a dodnes vůdčí osobnost Koefte De Ville (vl. jménem Mourad Calvies), kterého právě v této době vyhodili ze školy. Vzal si k sobě kytaristu Steina (vl. jménem Thorsten Hunaeus) a třetího do party jim dělal byskytarista Holly, který v té době hrál na nástroj pouhé čtyři týdny. V tomto složení uskutečnili pár koncertů v barech po Berlíně a hráli také jako pouliční muzikanti v nákupních centrech skladby ve stylu roskabilly, country a blues. Tak takhle vypadaly začátky této legendy ve druhé polovině osmdesátých let.

 

V roce 1988 se jim podařilo vydat prvotinu s veledlouhým názvem Chills and Thrills in a Drama of Mad Sin and Mystery. Ve dvou či tříletých intervalech následovala další alba. Velké problémy se s vou existencí měla kapela v letech 2009 a 2010, kdy zpěvák Koefte měl díky divokému životnímu stylu několikrát namále a v roce 2010 mu lékaři sdělili, že pokud nezmění svůj životní styl, do roka umře. Tvářív tvář této skutečnosti Koefte kompletně změnil své navyky, zhubl o třetinu své dřívější hmotnosti a oddal se zdravému způsobu života.

 

Kapela Mad Sin bývá právem označována za krále psychobilly. Jejich hudební výraz inspirovaný horror punkem a "béčkovými" filmy vytváří spolu s rockabilly stylem dotvořeným divadelními prvky nezapomenutelnou show, plnou střídání dravého nekompromisního punk rock ´n´ rollu a lyrických temných nálad. Potkáte se znovu s nezbytným kontrabasem, dravými kytarami a z pódia na vás bude hřímat obrovitý a přitom velmi pohyblivý a především absolutně nezaměnitelný Koefte De Ville.

 

Členové (stálé jádro):
Koefte Deville (vl. jménem Mourad Calvies) - zpěv,
Valle - basa a vokály,
Matt Vüdü - kytara,
Stein aka "Dr. Solido" (vl. jménem Thorsten Hunaeus) - kytara,
Andy Laaf- bicí.

 

Diskografie:
Chills and Thrills in a Drama of Mad Sin and Mystery (1988)
Distorted Dimensions (1990)
Amphigory (1991)
Break the Rules (1992)
A Ticket into Underworld (1993)
God save the Sin (1996)
Sweet & Innocent?... Loud & Dirty! (1998)
Survival Of The Sickest (2002)
Dead Moon's Calling (2005)
20 Years of Sin Sin (2007)
Burn and Rise (2010)

 

Ukázky:

 

 

 

 

 


16.05.2011 20:46 | Autor: Jarid | Shlédnuto: 7138x
KANÁLY:
ODBĚR NOVINEK:

 
 
© designed by Jakub Jelínek, programed by Jakub Pavlék
Návštěvníků: 8591018 | Online: 2